NemHandel

Når du handler med det offentlige

Hvis din virksomhed har en offentlig kunde, så er du uden tvivl allerede stødt på begreberne NemHandel eller EAN-faktura. Og hvis du lige er begyndt at levere ydelser eller varer til det offentlige, så skal du vide, hvad NemHandel er, og hvordan du kommer i gang.

Hvad er NemHandel?

Alle kommuner, regioner og statslige institutioner i Danmark modtager fakturaer ved hjælp af NemHandel. Det er den type faktura, der også kaldes for en EAN-faktura eller en OIO-faktura. Det offentlige håndterer faktisk slet ikke fakturaer, der kommer med almindelig post eller e-mail, så hvis du gerne vil have betaling, skal du bruge NemHandel.

Men NemHandel er ikke kun en løsning, der gælder for det offentlige. Du kan også anvende NemHandel til udveksling af elektroniske dokumenter med de mange private virksomheder, der er tilknyttet NemHandel.

Hvad får din virksomhed ud af NemHandel?

Her kan du se nogle af de muligheder, din virksomhed har med NemHandel:

  • Du kan sende fakturaer til det offentlige i hele Danmark.
  • Du kan udveksle dokumenter med alle øvrige virksomheder, der benytter NemHandel. Det gælder ikke kun fakturaer, men også andre former for forretningsdokumenter.

NemHandel og EDI

NemHandel bygger på EDI-standarden OIOUBL.

Hvis du ikke selv er interesseret i at dykke ned i EDI eller ikke har folk ansat til at håndtere det, så er det en god idé at tage fat i en EDI-leverandør. Det kan for eksempel være Bizbrains. Vi er eksperter i EDI og kender alle aspekter til bunds. Hvis du vælger at benytte vores cloudbaserede version af EDI-løsningen Link, får du en løsning, som automatisk konverterer jeres forretningsdokumenter til OIOUBL og sender dem videre til den rette modtager.

Hvad er fremtiden for NemHandel?

I de kommende år vil NemHandel blive påvirket af det, der hedder det europæiske e-fakturadirektiv. Det er et direktiv, som skal gøre det lettere at handle på tværs af landegrænser i hele EU. Det betyder, at alle offentlige institutioner og myndigheder fremover skal kunne modtage fakturaer i PEPPOL-standarden. I Danmark medfører det, at NemHandel med tiden bliver erstattet af PEPPOL, og at standarden OIOUBL udfases. Hvis du bruger Link, har det ikke den store praktiske betydning, for Link håndterer allerede PEPPOL.