Hvad er PEPPOL?

Og hvordan kommer du i gang?

PEPPOL kort fortalt

Du er sikkert stødt på ordet PEPPOL flere steder og sandsynligvis sammen med begrebet EDI.

PEPPOL er en europæisk EDI-standard og et netværk til elektronisk udveksling af forretningsdokumenter. Det svarer stort set til det danske NemHandel, men dækker altså hele EU, og faktisk også flere ikke-europæiske lande.

Hvis du handler eller skal til at handle med den offentlige sektor i Europa, så bør PEPPOL have din opmærksomhed. Alle offentlige myndigheder og institutioner i Europa skal nemlig kunne modtage elektroniske fakturaer i PEPPOL-standarden. Din virksomhed kan derfor, ved at benytte en enkelt EDI-standard, udveksle fakturaer og andre forretningsdokumenter med det offentlige i hele Europa.

PEPPOLs store potentiale

Potentialet for PEPPOL er stort – også til kommunikation mellem private virksomheder. Jo flere virksomheder, der tager standarden til sig, jo mere vil PEPPOL også blive den EDI-standard, der anvendes til udveksling af dokumenter mellem private virksomheder. Og det drejer sig ikke kun om fakturaer, men også ordrer, shippingdokumenter, elektroniske varekataloger og andre former for forretningsdokumenter.

Derfor er PEPPOL i kraftig vækst – ikke kun inden for Europa, men også uden for, hvor blandt andet Singapore, Australien og New Zealand har meldt sig på PEPPOL-banen.

Derfor bør du overveje at benytte PEPPOL

  • Du får en sikker metode til at modtage og sende dokumenter til den offentlige sektor i hele Europa.
  • Du får adgang til et internationalt netværk, der også anvendes uden for EU.
  • Du undgår at skulle udveksle dine elektroniske dokumenter via et traditionelt VANS-netværk, hvilket ofte medfører unødvendige omkostninger.

Hvordan fungerer PEPPOL?

For at din virksomhed kan udveksle dokumenter via PEPPOL, skal I have adgang til et såkaldt PEPPOL Access Point. Et PEPPOL Access Point giver dig adgang til hele PEPPOL-netværket, så du kan udveksle dokumenter med alle de organisationer og virksomheder over hele verden, der selv er tilknyttet et Access Point.

Du kan vælge mellem mange forskellige PEPPOL Access Points. Blandt andet er Bizbrains certificeret PEPPOL Access Point, og som kunde hos os kan du derfor få adgang til hele PEPPOL-netværket.

Det unikke ved PEPPOL er, at din EDI-løsning ikke behøver have kendskab til, hvilke PEPPOL Access Points eller hvilke systemer jeres kunder og leverandører benytter – ligesom de ikke behøver at kende jeres.

Mange virksomheder benytter naturligvis andre EDI-standarder end PEPPOL. Derfor har din virksomhed stadig brug for en EDI-løsning, der kan udveksle dokumenter i forskellige EDI-standarder. Men PEPPOL-standarden giver i sig selv mange flere muligheder, end du har, hvis du udelukkende benytter de traditionelle EDI-standarder.

Få hjælp fra Bizbrains

Bizbrains er certificeret Access Point, og derfor kan vi forbinde din virksomhed med alle andre Access Points i verden. Den forbindelse opretter vi gennem vores integrationsplatform Link. Hvis du allerede bruger Link i cloud-versionen, så er du helt klar til PEPPOL. Du skal bare fortælle os, at du ønsker at anvende standarden. Hvis du er ny bruger, så hjælper vi dig i gang.

Bizbrains er også med i den sammenslutning, der hedder OpenPEPPOL. Gennem den organisation har vi indflydelse på udviklingen af standarden, og vi bliver med det samme orienteret om ændringer og nye tiltag, der har betydning for dig.

PEPPOL-udviklingen går stærkt. For eksempel kommer der hele tiden nye versioner af standarden. Det er vigtigt at kende til denne udvikling, for ellers fejler dine dokumentudvekslinger. Vi holder hele tiden øje og laver de nødvendige tilpasninger, så dine dokumenter fortsat flyder frem og tilbage, som de skal.

Ring til os, og kom i gang med det samme på 7070 1644.