Dennis N. Zachariasen
Af
Dennis N. Zachariasen

Har du filtret alt ind i ERP-systemet - eller har du en gennemtænkt suite af velforbundne IT-systemer, der hver især er gode til det, de gør?

Sandheden ligger nok et sted midt imellem. Men hvis din virksomhed har en historie, har dit IT-landskab det nok også. Den typiske historie er, at vi alle sammen i 90’erne gik i gang med at digitalisere, hvilket dengang betød: at få sig et ERP-system.

Gennem årene har vi så bygget på med et lagersystem, noget til HR, et CRM-system, løn, bank osv. osv. Nogle gange har vi customiseret ERP-systemet, nogle gange købt et modul, og nogle gange har vi valgt et separat system – måske endda i skyen.

De systemer, vi nu står med, er helt sikkert bundet sammen efter de forhåndenværende søms princip. Det er noget med delte foldere, kig i hinandens databaser, mailudvekslinger og mere i samme dur. Eller måske skal Kurt fra økonomi lige huske at kopiere noget data et bestemt sted hen hver den 1.

Det er typisk 90’er IT-arkitektur. Vi skulle jo i gang, og vi vidste ikke bedre, og vi fik aldrig rigtig rettet op på det.

Fremtidens arkitektur

Der er en bedre løsning, og den går ud på at have en (og kun én) måde at lave integrationer på, sådan at:

  • Alle integrationer kan ses ét sted
  • Alle fejl håndteres på samme måde
  • Det er nemt at lave ensartede integrationer

Det lyder jo alt sammen meget enkelt, og det er det egentlig også, hvis du bare har en integrationsplatform. En integrationsplatform reder trådene ud i dine spaghetti-integrationer, så du får fuldstændig orden i dit IT-landskab:

 

Integrationsplatform: Fra kaos til orden

 

Hvis du endnu ikke helt er med på, hvad en integrationsplatform egentlig gør, så lad os kigge på punkterne ovenfor ét for ét.

Se alle integrationer ét sted

Med en god integrationsplatform kan du se alle de integrationer, du har. Du kan se, hvad der er bundet sammen med hvad, og du kan se præcis, hvilke data der er blevet udvekslet med hvem og hvornår.

Det er unægtelig et fremskridt fra de glade 90’ere, hvor der som regel ikke blev dokumenteret alverden, og hvor man aldrig vidste, om man kunne stole på den integrationsdokumentation, der (måske) var.

Håndter alle fejl på samme måde

Alle integrationer kan risikere at fejle, og hvis dine integrationer er lavet sådan lidt ad hoc og uden en overordnet plan, har I nok mange forskellige måder at håndtere fejl på.

Det kan være, I skriver i en log-fil. Måske bliver der sendt en mail til en person. Eller måske bliver fejlen slet ikke håndteret, hvilket faktisk er ret almindeligt. Udvikleren har bare håndteret ”solskinsscenariet”.

Med en integrationsplatform har I fuldstændigt styr på, hvad der sker, når noget fejler. De bedste platforme sender jer automatisk besked via mail eller sms, hvis der sker en fejl, og lader jer selv bestemme, hvem der skal have besked om hvilke fejltyper. En sådan besked indeholder udførlig information om, hvad der er sket, og hvad I skal gøre, så I hurtigt er tilbage på sporet.

Lav nemt ensartede integrationer

Gennem årene er jeres integrationer nok lavet af en god blanding af konsulenter, egne folk og skiftende systemleverandører. Det er svært at vedligeholde.

Med en god integrationsplatform er det anderledes: Især hvis I vælger en platform, der har out-of-the-box connectorer til alle slags systemer, både på egne servere og i skyen.

En integrationsplatform kan også sikre jer, at format-mapning bliver gjort på samme måde hver gang. På den måde kan I let lave en rettelse, hvis et af de integrerede systemer skifter format.

Back to the future

Er du klar til at gøre op med fortiden og få et IT-landskab, der holder langt ind i fremtiden? Så book et møde med Bizbrains. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi vil anbefale dig den integrationsplatform, der hedder Link. Ikke bare fordi vi selv har udviklet den, men fordi den giver dig alle de fordele, jeg lige har nævnt – og mange flere.

Lad os sammen tage et kig på, hvordan din IT-arkitektur får en sikker overgang til nye tider. Det starter med at få oprettet adgang til Link-platformen og så ellers bare begynde at gøre tingene rigtigt.

Vil du holde dig opdateret med den nyeste viden?

Få gratis viden og konkrete råd.