Dennis N. Zachariasen
Af
Dennis N. Zachariasen

Hvis din virksomhed handler med det offentlige, skal dokumentudvekslingen foregå elektronisk via NemHandel, som er et system, Digitaliseringsstyrelsen har udviklet.

Mange private virksomheder kan også udveksle dokumenter via NemHandel, men her er der ingen tvang.

På trods af navnet NemHandel oplever mange, at det slet ikke er så nemt. Det er en af grundene til, at vi har udviklet systemet Link. Med Link får I fuld understøttelse af NemHandel-standarderne, og samtidig får I et ekstra og vigtigt lag af fejlhåndtering, som gør, at I ikke behøver IT-specialister til at hjælpe jer i det daglige, men rent faktisk vil opleve NemHandel som nemt.

OIOUBL-formatet

NemHandel bruger et format på forretningsdokumenterne, som hedder OIOUBL. Det betyder dog ikke, at I selv skal formatere alle jeres forretningsdokumenter i dette format for at kunne benytte NemHandel. I kan blot anvende det format, jeres egne IT-systemer allerede understøtter; så sørger Link for konverteringen til og fra OIOUBL-formatet.

NemHandel-registeret

Alle de virksomheder, der kan sende og modtage NemHandel-dokumenter, skal registreres i NemHandel-registret. Når I investerer i en løsning baseret på Link, sørger vi for, at I bliver oprettet korrekt.

 

Vil du holde dig opdateret med den nyeste viden?

Få gratis viden og konkrete råd.