Af
Janus Kamp Hansen

Logic Apps brugerdefinerede forbindelser i Microsoft Azure er en måde at forbinde dine logic apps til forskellige ”services”. Azure indeholder allerede over 200 forbindelser, som kan tilbyde kommunikation mellem din logic app og f.eks. SAP, IBM 3270, Message Queue, og mange flere. Men hvis du gerne vil kommunikere med en ”service”, hvor du er nødt til at foreskrive en række forskellige parametre, er det en god idé at oprette en brugerdefineret forbindelse. Jeg vil i denne guide forklare dig de grundlæggende trin, når man skal opsætte en brugerdefineret forbindelse.

Når man skal oprette en brugerdefineret forbindelse  

Forudsætninger

Når du logger ind i din Azure-portal, så vil jeg anbefale, at du først og fremmest opretter en ny ”resource group” (hvis du ikke allerede har sådan en), hvor du kan placere din logic app og brugerdefineret forbindelse. Den lange liste over Logic Apps, forbindelser, Azure-funktioner, event grids, subscriptions, osv. bliver hurtigt uoverskuelige og forvirrende, hvis du ikke sorterer dem ind i "resource” grupper.

Azure: Setting Up a Custom Connector for Logic Apps

Start med at oprette en ny "resource".

Azure: Setting Up a Custom Connector for Logic Apps

Søg efter “Logic Apps Custom Connector”.

Azure: Setting Up a Custom Connector for Logic Apps

Når du har fundet den, så klik på “Create”-knappen.

Azure: Setting Up a Custom Connector for Logic AppsGiv din forbindelse et navn. I dette eksempel er jeg ved at oprette en brugerdefineret forbindelse til at kommunikere med Bizbrains Link modtager-side.

Azure: Setting Up a Custom Connector for Logic Apps

Når du har oprettet din Logic Apps brugerdefineret forbindelse, så begynder den spændende del af processen – nu kan du begynde at designe den.

Azure: Setting Up a Custom Connector for Logic Apps

I dette eksempel, skal jeg kommunikere med en .svc ”service” som også understøtter SOAP/WSDL; heldigvis understøtter Azure også denne type ”service”. Ved at opgive WSDL URL og klikke på ”Import”, vil Azure analysere ”servicen” for at se hvilke klasser og metoder, der er tilgængelige.

Azure: Setting Up a Custom Connector for Logic Apps

Du kan også vælge at tilføje et ikon, beskrivelse og farve efter eget valg.

Azure: Setting Up a Custom Connector for Logic Apps

Alle de tilgængelige metoder er listet i den tredje fane ”Definition”, hvor du kan ændre metodens ”visibility” (f.eks. fra ”none” til ”advanced” til ”internal” til ”important”), hvis du ikke ønsker visse metoder skal være synlige for slutbrugeren af forbindelsen. Du kan yderligere tilføje et resumé og en beskrivelse for hver af metoderne, som forklarer, hvad de gør.

Når du har klikket på ”Update connector” (øverst i højre hjørne), vil forbindelsen vil være indstillet og klar til brug.

Sådan samler man en logic app

Nu er du klar til at bygge din logic app til at bruge den brugerdefinerede forbindelse. Opret eller åben en eksisterende logic app. I dette eksempel har jeg oprettet en logic app, der overvågre en folder på sFTP for at holde øje med, hvis der er nye filer, som ankommer eller bliver ændret.

Azure: Setting Up a Custom Connector for Logic Apps

Når du vil tilføje en ny ”action” (handling) i din logic app, skal du blot vælge fanen ”Custom”. Din brugerderfinerede forbindelse vil derefter dukke op, og du kan vælge hvilken handling, der skal udføres i dette trin. Hver af disse handlinger svarer til en web metode indeni i din SOAP/REST/WSDL ”service”.

Azure: Setting Up a Custom Connector for Logic Apps

Når du vælger handlingen til at udløse, vil du se en komplet liste over parametre, som du kan give videre til den brugerdefinerede forbindelse og til ”servicen”. Du kan også tilføje ”dynamic content”, som er vedtaget ved de foregående trin. Som du kan se på dette screenshot, så skal du opgive filnavn og indholdet af filen i to forskellige parametre.

Din logic app er klar til test, efter du har gemt den. Hvis du klikker på ”Run” og starter appen, vil den begynde at lede efter ændringer i sFTP-server folderen. Din logic app vil foretage de nødvendige trin, når en fil er uploaded, som du kan overvåge for at sikre dig, at alting lykkedes.

Jeg håber, at denne guide har givet dig nok information til at komme igang med at bruge brugerdefinerede forbindelser for Logic Apps. Det næste trin er at prøve det af selv.

Microsoft har stillet et dokument til rådighed, som beskriver brugerdefinerede forbindelser. Så klik her hvis du vil læse mere. 

 

Vil du holde dig opdateret med den nyeste viden?

Få gratis viden og konkrete råd.