Hvad er OIOUBL?

OIOUBL er det format man skal bruge, når man vil udveksle forretningsdokumenter via NemHandel.

”OIO” står for ”Offentlig Information Online” og bygger videre på den internationale standard ”UBL”, der står for ”Universal Business Language” og er en slags moderne EDIFACT baseret på XML.

Det offentlige er ved lov forpligtet til at kunne modtage fakturaer via NemHandel i OIOUBL-formatet og mange private virksomheder er efterhånden også koblet på NemHandel. Den kunde, du vil udveksle NemHandels dokumenter med, skal være registreret i NemHandelsregistret.

OIOUBL er baseret på den internationale standard UBL 2.0 som OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards) har udarbejdet. OIOUBL udgør et subset af UBL 2.0 dokumenterne, og de er udvalgt under rådgivning fra Sektorstandardiseringsudvalget for e-handel. UBL 2.0 standarden er en meget fleksibel standard, som understøtter langt de fleste af de forretningsmæssige behov der findes. Fordi det er en international standard, kan dokumenterne anvendes hen over landegrænser.

Med OIOUBL har man mulighed for at skabe helt automatiserede salgs- og indkøbsflow, hvor de elektroniske dokumenter bliver valideret og matchet automatisk. Det giver besparelser på det tidsforbrug der ellers går til manuelle processer.

OIOUBL i EDI Portal

Brugerne af vores EDI løsning "EDI Portal" er automatisk koblet på NemHandel og kan på den måde både sende og modtage OIOUBL forretningsdokumenter samt følge status via EDI Portals webapplikation.

Du kan læse mere om EDI generelt og BIZbrains EDI løsning "EDI Portal" her.