Azure Integration Services
Kom godt i gang


Microsoft Azure tilbyder 4 nye spændende teknologier, som kan gøre digital integration meget nemmere:

  • Logic Apps koordinerer forretningsprocesser, workflows og meget mere.
  • API Management leverer en række services til at styre adgangen til jeres API’er.
  • Service Bus tilbyder pålidelig enterprise messaging.
  • Event Grid giver mulighed for at publisere og abonnere på events.

Tilsammen udgør de "Azure iPaaS", der står for Azure integration Platform as a Service.

Azure iPaaS giver dig nye muligheder, er let at komme i gang med at bruge og nem at skalere, når dit behov vokser.

Logic Apps

Jeres applikationer har brug for at være så godt integrerede, at de kan understøtte forretningsprocesser, der går på tværs af systemer. Der kan fx være, I har brug for at få adgang til en cloud service som Salesforce CRM for derefter at opdatere en Oracle- eller SQL Server-database, som kører på jeres egne servere.

Hvordan skal denne logik opbygges? En mulighed er den traditionelle ved hjælp af C#, Java eller andet, som herefter skal deployes og driftes. Dette er ofte en tidskrævende proces ift. hvor relativt simpel kravspecifikationen er. Til enkle integrationsscenarier som dette er en cloud-baseret workflow-teknologi som Logic Apps med sin intuitive drag-drop-designer ofte en meget bedre løsning.

 

Azure Logic Apps

 

API Management (APIM)

Moderne applikationer udstiller typisk API'er for dele af deres funktionalitet – det gælder både applikationer i skyen og dem, der kører on-premise. Derfor er det nemt at integrere med disse applikationer.

En workflow-løsning (fx Logic Apps) kan nemt udføre en komplet forretningsproces ved at kalde forskellige API'er i forskellige applikationer, som hver især udfører en del af processen.

Men det er ikke altid helt ligetil at gøre API'er tilgængelige på en forsvarlig måde. Det er ikke tilstrækkeligt bare at udstille API’erne på dit netværk. Der skal være styr på følgende:

  • Hvem skal have adgang til at kalde API'erne?
  • Hvor meget må hver bruger belaste et API?
  • Kan svartiden optimeres med caching?
  • Hvordan monitorerer og rapporterer du på brugen?
  • Hvordan får udviklerne let adgang til dokumentation og kodeeksempler?

Få styr på dette (og mere) med Azure APIM.

 

 

 

Service Bus

Software, der snakker med software – det er kernen, når man snakker om A2A (application-to-application) integration. Men hvordan skal denne kommunikation foregå?

Nogle gange er et direkte kald via API Management tilstrækkelig. I andre tilfælde vil sådan en synkron metode ikke fungere. Hvad hvis begge applikationer ikke er tilgængelige på samme tid, for eksempel? I sådanne situationer kræves en asynkron tilgang. Og det er er lige præcis, hvad Service Bus kan tilbyde.

Event Grid

Event-håndtering er kendt fra de fleste programmeringssprog. Events er også meget nyttige, når det kommer til integration. I stedet for at en applikation hele tiden skal forespørge en anden applikation, om der er sket en ændring, kan applikationen registrere sin interesse og dermed modtage et event, når ændringen sker. Dette sker via push-notifikationer. Eventet kan så fx initiere et webservice-kald eller et pull af beskeder fra en Service Bus-kø.

Det er netop det, Azure Event Grid giver mulighed for.

 

Event Grid

 

Bliv klogere på Azure og meget mere - kom til vores Bizbrains-events

Vi holder løbende arrangementer om Azure og mange andre spændende emner, hvor du kan møde forskellige eksperter, som kommer og deler ud af deres viden og erfaringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du gerne vil inviteres med, næste gang vi afholder et Bizbrains-event. 

Klik på videoen nedenunder for at se klip fra et af vores tidligere events og hør mere om, hvad deltagerne har fået ud af at være med.

Bizbrains Microsoft Azure Event

Bizbrains Microsoft Azure Event

“Jeg synes, det er meget relevant at komme til et arrangement som det her. Netop for at få nogle oplysninger som man ikke ville have fundet andre steder.”

Søren Bomm, Azure Integration Services Consultant om Bizbrains' Microsoft Azure Event