Master Data Management
Byg det bedste datafundament

God integration kræver styr på Master Data

Hvis du vil integrere dine forskellige IT-systemer med hinanden, skal du have styr på Master Data. Længere er den sådan set ikke, for det giver ikke mening at lade systemerne snakke sammen, hvis de ikke har samme grundlag at snakke ud fra.

Du har sikkert data om de samme kunder, leverandører, produkter, medarbejdere m.m. fordelt i flere forskellige systemer. Arbejder du ikke allerede med Master Data i dag, skal du huske at opdatere flere systemer, hver gang der skal rettes noget. Hvis du derimod har styr på Master Data, har du altid én version af sandheden (en golden record) som alle systemer kan trække på.

Hvor solidt er dit datafundament i dag?

Rigtig mange virksomheder udnævner et af deres systemer til at være dét, der har de ”rigtige” data af en bestemt type. For eksempel kan CRM være kundemaster, og PIM kan være varemaster.

Andre beslutter ganske simpelt, at ERP-systemet skal være master for det hele.

Men der kan sagtens være data om dine kunder, der ikke er relevante for dit CRM-system, ligesom der kan være data om dine varer, der ikke er relevante for dit PIM-system osv. Det betyder, at dine systemer bliver tvunget til at indeholde alle mulige informationer, de egentlig ikke er beregnet til. 

Saml data og få én version af sandheden

Med en Master Data-løsning fra Bizbrains samles alle dine data i et Data Repository. Data Repository (som er et modul i integrationsplatformen Link) er et neutralt system til at samle og kombinere data fra dine forskellige forretningssystemer. Ved hjælp af regler, som du definerer sammen med os, kigger Data Repository på data fra alle systemerne og definerer derudfra den ”sande” version af en given dataenhed. Denne version skubbes derefter ud til alle relevante systemer.

Link Data Repository håndterer ikke kun data fra jeres egne systemer, men kan også abonnere på informationer fra eksempelvis kreditvurderingstjenester, personregistre, adresseregistre m.m.

Øg datakvaliteten, og spar tid

Med Data Repository understøtter du processer, der går på tværs af afdelinger og systemer. Hvis du eksempelvis opretter en vare i dit ERP-system, opdateres øvrige systemer med de oplysninger, der er relevante for dem. Og efterhånden som du indtaster flere og flere data om varen rundt omkring i virksomheden, opdateres alle systemer straks med de nye informationer, igen forudsat at de er relevante for det enkelte system.

Den helt indlysende fordel er naturligvis, at du kun skal indtaste data én gang. Der kan være nogle typer af data, du altid indtaster i dit CRM, andre i ERP osv. Og du skal ikke tvinge et af dine eksisterende systemer til at kunne noget, det egentlig ikke er beregnet til.

Ud over at spare tid på manuel indtastning øger du datakvaliteten på tværs af hele virksomheden, fordi du aldrig er i tvivl om, hvad virksomhedens golden records er.

Unik mulighed for at spore dine dataudvekslinger

Når du vælger en Master Data-løsning fra Bizbrains, er den altid centreret omkring Data Repository og dermed vores integrationsplatform, Link. Link er den motor, der transporterer data mellem Data Repository og dine forskellige forretningssystemer. Derudover giver Link dig en unik mulighed for at spore dine dataudvekslinger. Hvis der sker en fejl i dataudvekslingerne, kan du altid se, præcis hvor det er gået galt, og hvornår fejlen er sket. Samtidig får du et forslag til, hvordan du kan løse fejlen og komme tilbage på sporet så hurtigt som muligt.

Optimer dine dataudvekslingsprocesser

Når vi hos Bizbrains hjælper din virksomhed med Master Data, handler det ikke kun om, at I får styr på data, men også at I forbedrer jeres dataudvekslingsprocesser.

Nedenfor finder du nogle eksempler på, hvordan Master Data-løsninger har været med til at forbedre arbejdsgangene hos to udvalgte virksomheder.

Eksempler på Master Data-løsninger

Master Data på tværs af interne og eksterne systemer

En dansk energi- og forsyningsvirksomhed skulle opdatere deres CRM. I den forbindelse fik de brug for at kunne samle kunde-, installations- og produktdata på tværs af forskellige interne systemer og eksterne dataoplysningstjenester. Det har de nu gjort, og blandt de mange gevinster er, at mængden af returpost er faldet markant. Læs mere.

Master Data på tværs af butikker over hele verden

En detailkæde med butikker over hele verden indtaster mange data centralt, men også ude hos de enkelte franchisetagere. Det betød, at data om kunder og butikker eksisterede i mange forskellige versioner i lige så mange forskellige systemer og Excel-ark. I dag har de fået fuldstændig styr på, hvilke data der er korrekte. Læs mere.  

Mød vores Master Data-guru

Book et møde med Claus, vores Master Data-guru, og kom direkte til sagen.

Claus og hans team af Master Data-specialister har løftet de helt tunge Master Data-opgaver for mange af vores kunder.

Claus_haette.png

GS1 og GDSN

Når du sælger dine varer til COOP, Salling Group, Rema 1000 og mange andre, skal du have dine vare-master data i en GDSN-database. I Danmark hedder databasen GS1Trade Sync, i Sverige er det Validoo - og der er 30 andre rundt om i verden. 

Bizbrains er med i GS1-partnerprogrammet og kan derfor hjælpe med både rådgivning og implementering.

Læs mere om GDSN hos GS1 Danmark

gs1-logo-svg.svg